pirmdiena, 2013. gada 27. maijs

Kad 3 mēneši jau nosvinēti

Ollem jau nosvinēti 3 mēneši. Uh, cik ātri viņš aug - nedēļā pieņemas svarā par 1 kg! Vairs nevar palīst zem sava iemīļotā plaukta. Arī zem gultas jāpiepūlas, lai izķeksētu bumbu.

Lielākais panākums tomēr ir tas, ka Olle nu jau kā nedēļu var sagaidīt mūsu rīta modinātājus «sausā». Grīdas salvetes, uz kurām nokārtoties, nolietojušās no ilgās stāvēšanas un rotaļām. Vēl pirms mēneša viņš modināja mani pl. 5 no rīta, jo gribējās gan ēst, gan pačurāt. Tagad gan ēdienreizi, gan laukā iešanas rituālu viņš sagaida, līdz kamēr mēs mostamies. Brīvdienā gan modinātāju neliekam, un Olle pacietīgi gaida. Nu, vai nav malacītis?!

Ar savu sirdsdraudzeni Šēru
Nopirkām 2 grāmatas par suņu skološanu. Zinu, ka Zaiga (mūsu kinoloģe) vienmēr ir gatava parādīt gudras lietas, bet visu jau nevar izjautāt. Gribējās pašiem palasīt. Un tūlīt arī izmēģināt :) Divu dienu laikā Olle iemācījās (un nostiprināja šīs zināšanas) dot ķepu!! Īpaši tas svarīgi, kad atgriežamies no pastaigas lietainā dienā, lai noslaucītu ķepas un pavēderi.

Ar savu dzīves skolotāju Teodoru
Vēl arvien apgūstam iešanu blakus pastaigu laikā, bet tam vajadzēs ilgāku laiku, jo Ollem ļoti interesē visas smaržas gan ietves labajā, gan kreisajā pusē. Rūcošās skaņas uz ielas, aiz sētām, ātri garām lidojošie skrituļotāji, velo - tas viss viņam šķiet ļoti interesanti! Izzinošais process Ollem ņem virsroku pār bailēm. Lai gan esam iemācījuši viņam apsēsties tad, kad kaut kas īpaši izbiedējis, tādējādi viņš tuvāk iepazīst to, kas pārbiedējis. Rejoši suņi aiz sētām viņu ļoti satrauc katrā pastaigu reizē, bet viņš apsēžas, pavēro un iet tālāk. Protams, ar nelielu uzslavu no mums!

Ar samojedas šķirnes suņupuiku Gustavu
Kopš Olle saņēmis pēdējās potes pret vīrusiem un trakumsērgu, arvien aktīvāk dodamies tālākās pastaigās. Reiz nevarējām saprast - kāpēc viņš tik ļoti velk mūs uz māju pusi? Izrādās, gribēja pačurāt savā iemīļotajā stūrī pie ceriņkrūma!! To viņš vēl nav sapratis, ka izdarīt savas lietas var arī lielo pastaigu laikā :)

Te mazs video, kas uzņemts ar telefonu - Olle jūk prātā ar savu mīļoti čaukstošo «mantiņu»: