ceturtdiena, 2014. gada 20. februāris

Olles pirmā dzimšanas diena ir klāt!

 
Mīļie draugi!

Tā diena, nu, ir pienākusi - mans mazais, pūkainais, drosmīgais audžubērns - topošais suns-pavadonis Olle - ir sasniedzis savu pirmo dzimšanas dienu!
Man kā audžumammai tas ir liels prieks, jo "bērns" ir izaudzis. No otras puses, arī bēdas, jo ar šo brīdi mans kā audžumammas statuss beidzas. Jo topošie suņi-pavadoņi dzīvo audžuģimenēs tikai līdz savai pirmajai dzimšanas dienai. Pēc tam viņiem laiks doties uz skolu.

Manā gadījumā Olles saimnieks ir Somijas suņu-pavadoņu skola, un viņi ņems Olli pie sevis. Nākamos 6 mēnešus Olle mācīsies kļūt par īstu suni-pavadoni. Strādās un mācīsies katru dienu. Līdz kādu dienu (iespējams - oktobrī) pēc sekmīgu gala eksāmenu nokārtošanas viņš dosies pie sava pirmā īstā cilvēka, lai kļūtu viņam par uzticamām acīm. Bet tas viss notiks Somijā.

Tāpēc, mīļie draugi, kamēr Olle vēl ir Latvijā, aicinu uz viņa dzimšanas dienas ballīti svētdien, 23.februārī, pl. 14 Strazdumuižas internātvidusskolā (Juglas iela 14a, Rīgā)!

Ballīte paredzēta bērniem, kuriem dažādu iemeslu dēļ ir pilnīgi vai daļēji zudusi redze. Un, protams, visiem pārējiem bērniem, kuriem vienkārši patīk suņi. Suņu tur gan nebūs. Būs tikai Olle. Un tomēr - ballīte būs ar rotaļām, spēlēm, zīmēšanu, mīcīšanu, svecīšu dedzināšanu, kliņģera ēšanu un bērnu šampanieša putiņu šmakstināšanu.

Bērni dāvanu pagatavos uz vietas, tāpēc par to nevajag rūpēties. Līdzi jāņem smaids un daudz labu vēlējumu Ollem.

Vecākus aicinu aizdomāties par šo īpašo suņu īpašo misiju šajā pasaulē un kaut vai simboliski ziedot nākamo suņu-pavadoņu izaudzināšanai un uzturēšanai! Bieži vien, nopērkot lētas un nevajadzīgas dāvanas, negūstam to īsto gandarījuma sajūtu, ka esam šajā dienā izdarījuši kaut ko labu. Olle noteikti būtu priecīgs, ja citu suņu-pavadoņu dzīve Latvijā turpmāk būtu garantēti nodrošināta visa mūža garumā. Par to Latvijā uzņēmusies rūpes Servisa suņu biedrība.

Paldies, ka lasījāt šo garo uzaicinājumu! Tiekamies svētdien!

Servisa suņu biedrība, reģ. nr. 40008208343, Swedbanka, LV04 HABA 0551036537614.