svētdiena, 2013. gada 29. decembris

Olle palīdz vākt ziedojumus

28. decembrī tirdzniecības parkā Alfa notika ziedojumu vākšana diviem muzikāliem, talantīgiem jauniešiem - Annai un Edijam. Daudzkārt tika uzsvērts, ka viņi abi ir neredzīgi. Bet ne jau tas bija iemesls, lai palīdzētu. Viņi tiešām ir dabas apdāvināti! Pietrūkst tikai pavisam maz - Annas sapnis ir iegādāties elektroniskās klavieres, lai varētu trenēt savas prasmes un netraucēt ģimenei un kaimiņiem, bet Edijam pietrūkst vokālās nodarbības, lai pieslīpētu savu balsi un varētu doties mācīties pie Eiropas vokāliem pedagogiem.

Skumīgi, ka Alfas administrācijas vadītāja vietas izpildītājs nevēlējās uzņemties atbildību un aizliedza publisku ziedojumu vākšanu. Viss jau iepriekš tika sakaņots un zināms, bet vadītājs tanī dienā neatradās  darbā, bet vietas izpildītājs nebija informēts. Un tāpēc aizliedza.

Jauniešu radošās apvienības "Trepes" vadītāja Ramona, kura organizēja ziedojumu vākšanu Alfā, bija izmisumā un bezspēcīga. Viņas ilggadīgā pieredze liecināja, ka viss saskaņots pareizi. Tomēr Latvijā bieži jārēķinās ar birokrātisko trulumu.

Koncerts tomēr notika. Dziedāja Latvijā populāri mākslinieki, kuri jau gadiem labprāt atbalsta Ramonas organizētās albdarības akcijas - Liene Šomase, Dzintars Čīča, Andris Kivičs u.c. Protams, visvairāk savas prasmes rādījā Anna un Edijs. Un tas sagādāja visvairāk emociju un prieku!

Olle arī piedalījās un atbalstīja jauniešus. Palīdzēja noņemt stresu, ļaujot sevi glaudīt un ņurcīt. Reizēm gan bija jāslēpjas no Alafas apsargiem (jo suņi nedrīkst ieiet tirdzniecības centrā), bet viņi bija saprotoši. Galu galā, viņš darīja labu darbu!

Ja Tev, lasot šo blogu, ir iespēja pārskaitīt kaut vai vienu latu Annas un Edija sapņiem, tad dari to tagad! Kopējā summa, kas jāsavāc - Ls 600 (853,73 eiro). Reizēm, ēdot saldējumu vai izklaidējoties brīvdienās, mēs iztērējam daudz vairāk. Pat nepiedomājot par naudas vērtību...

Konta numurs - LV29UNLA0050016681031.
Radošā apvienība jauniešiem Trepes, maksājuma mērķis "Ziedojums Vairo prieku".

Paldies Tev! Arī no Olles :)







Jauniešu apvienības vadītāja un mamma Ramona
Dziedātājas māsas Šomases - Kristīne un Liene - ne jau pirmo reizi dzied kopā ar Ediju


Servisa suņu biedrības Kucēnu voljēra vadītāja Lea kopā ar Kristīni Šomasi

Anna pavada Dzintara Čīčas dziedājumu